Junioren Algemene Informatie

Jeugdhockey bij MHC Rosmalen

Hockey is een teamsport. Een teamsport is behalve leuk, ook bijzonder vormend voor kinderen. Zij leren samen iets met elkaar te doen, samen iets op te bouwen en samen verantwoordelijk te zijn voor de sfeer en de sportiviteit binnen een team.

Van het allergrootste belang is natuurlijk dat de kinderen met plezier hockeyen. Daarom biedt MHC Rosmalen kinderen vanaf zes jaar de gelegenheid kennis te maken met hockey en kunnen kinderen spelenderwijs trainen bij MHC Rosmalen. Vanaf zeven jaar kunnen kinderen deel gaan uitmaken van een team in de mini’s (eerst met 3 en 6-tallen en na 2 jaar 8-tallen). Daarna volgen vanaf de D jeugd de elftallen. Deze lopen door tot aan de A-teams op zeventienjarige leeftijd, waarna de overstap naar senioren volgt.

Naast de competitie organiseert MHC Rosmalen voor alle jeugdleden vele activiteiten zoals Minislotdagen, Sinterklaasfeest, Wintercompetitie, toernooien en feesten.

Ouders spelen een belangrijke rol bij het jeugdhockey; elke week zijn vele mensen actief als rijder, fluitist, coach, gastheer/gastvrouw of op andere manieren binnen onze hockeyvereniging.

Momenteel spelen bij MHC Rosmalen 25 jeugdteams (11 tallen in de A t/m D jeugd) en 29 teams bij de mini’s in de 3, 6 of 8-tallen.