Algemeen

COVID-19 maatregelen MHC Rosmalen

Nieuws afbeelding 3-9
UPDATE 1 september 2021

Het nieuwe hockeyseizoen staat voor de deur. Wat zijn we blij dat we weer competitieschema’s hebben en zowel op het veld als ernaast kunnen verblijven. 


Maar we zijn nog niet helemaal van de COVID-19 maatregelen af. Hieronder tref je enkele bijzonderheden die van kracht zijn voor onze leden en volwassenen die op de club komen.


1) Personen vanaf 13 jaar moeten buiten het veld altijd 1,5 meter afstand houden. Het is verleidelijk om na een training of oefenwedstrijd nog even lekker dicht bij elkaar buiten het veld te gaan kletsen. Houd je hier ook aan de basisregels: gebruik de markeringen op de grond om de afstand in te schatten.


2) Maak gebruik van de beschikbare desinfectiemiddelen. Ze staan er voor jouw gezondheid en die van een ander.


3) Maak afspraken hoe je met gelaatsmaskers omgaat. Natuurlijk wisselt het wel eens wie lijnstop of uitloper is. Advies is ervoor te zorgen dat je voordat je een gelaatsmasker op doet je deze even schoon kunt maken met een eigen schoonmaakdoekje. Neem hiertoe bijvoorbeeld een pakje schoonmaakdoekjes mee naar het veld! En laat het aan de scheidsrechter weten.


4) Neem je eigen bidon mee en gebruik deze. Of gebruik het teamkrat met specifieke nummers op de bidons. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen alleen uit zijn eigen bidon drinkt. Wel zo hygienisch, toch?


5) Neem je eigen fruit mee om te nuttigen in de pauze van oefenwedstrijden. Hoe leuk het ook is om samen een fruitje te doen, het is hygiënischer om niet het fruit uit dezelfde bak te pakken.


6) Richtlijnen spelers en bezoekers: Alle personen boven 18 jaar dienen zich te registreren bij binnenkomst. Hoewel het bron- en contactonderzoek momenteel minder vaak lijkt te worden toegepast, is het wenselijk om toch iedereen te kunnen informeren als er een COVID-19 geval wordt gemeld. Alle volwassenen (trainer, coach, scheidsrechter, manager en bezoekers) dienen zich via de app te registreren.


7) Het clubhuis is volgens de horecarichtlijnen geopend. Dat betekent dat in het clubhuis consumpties mogen worden afgehaald en in het clubhuis alleen mogen worden genuttigd indien er een zitplaats beschikbaar is. Indien dit niet het geval is, verzoeken we je om de consumptie buiten te nuttigen.


8) Het is voor teams mogelijk om te douchen. Geef dit bij voorkeur al voorafgaand aan de wedstrijdronde aan bij ons wedstrijdsecretariaat ([email protected]). 


9)  Vlucht bij slecht weer/onweer naar je auto, dus niet naar de tenten bij het clubhuis! Natuurlijk willen we dat iedereen veilig blijft als het ineens hard begint te regenen of te onweren. Ons clubhuis en de tenten zijn niet ruim genoeg om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren als iedereen naar binnen stormt. Beter is het dat je naar je auto toe gaat en daar het slechte weer uitzit.


10) Het is niet noodzakelijk om mondkapjes in de auto te dragen. "In de auto” is één van de situaties waar volgens de Rijksoverheid geen 1,5 meter afstand hoeft te worden gehouden. Ben je bestuurder of passagier en stel je het op prijs dat je (mede)passagiers wel een mondkapje dragen? Geef dat dan vooraf aan, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.


11)  Volg de aanwijzingen van de Corona-coördinator. Deze is er voor ieders veiligheid en gezondheid. 


Laten we samen Corona onder controle houden!


PS: Is er bij je Corona vastgesteld en ben je recent op de club geweest? Geef dit zo spoedig mogelijk door aan de club via het mailadres [email protected]. Ook voor andere vragen of opmerkingen over het Corona-virus en hockey ben je daar aan het juiste adres. De GGD Brabant hanteerde tot op heden stringente richtlijnen: bij bevestigde positieve gevallen in een team dienen teamleden eveneens in quarantaine te gaan indien het laatste contact minder dan 5 dagen voor de test is geweest, ook al is er buiten gehockeyd.Bijlage